over ingrid

Ingrid Keestra was meer dan 15 jaar mantelzorger voor haar moeder die de ziekte van Alzheimer had. Zoals veel mantelzorgers moest ze met vallen en opstaan haar weg vinden in de wereld van de dementie. Met Mantelzorger der liefde schreef ze een gids voor mantelzorgers vol praktische tips, interviews en persoonlijke ervaringen. In liefdevolle anekdotes vertelt Ingrid hoe het is om te zorgen voor een dierbare met dementie, en geeft ze adviezen over hoe je ook voor jezelf de zorg dragelijk kunt houden.
Openhartig vertelt ze hoe ze omgaat met verdriet en frustratie, en hoe ze de situatie van haar moeder uiteindelijk leerde accepteren. En ze ontdekte dat er zelfs in het verpleeghuis nog altijd plaats is voor verwondering, ontroering en plezier.

Voor de landelijke Stichting Mantelzorgelijk schreef Ingrid een maandelijks blog in de vorm van een alfabet over dingen waar mantelzorgers tegenaan lopen. Na 26 letters werd dit gebundeld in het boek Het Mantelzorger-Alfabet.

Ingrid Keestra (Deventer, 1968) is marketingadviseur en mantelzorger. Ze deelde via blogs en social media haar ervaringen. Ze spreekt ook over mantelzorg en dementie, bijvoorbeeld in Alzheimer Caf├ęs, en geeft workshops aan personeel van gemeentes en verpleeghuizen. Ze is getrouwd, moeder van een zoon en woont in Goor.