in de media

8 november 2018

Mantelzorger der liefde nu in 62 bibliotheken te leen!¬†ūüíô

Ik kreeg 2 brieven van NBD Biblion, de organisatie die het aanbod aan boeken selecteert voor de bibliotheken in Nederland. In de eerste het bericht dat een onafhankelijk recensent, Drs. M.H. Langelaan, mijn boek ‚ÄėMantelzorger der liefde‚Äô gelezen had en goed bevonden om op te nemen in het NBD-assortiment.

Uit de recensie: “… Verdriet, angst, frustratie, onwetendheid, verwondering, ontroering en plezier zijn enkele van de emoties die de revue passeren. Naast haar eigen ervaringen, blogs en een lied, bevat het boek vier verslagen van interviews met verpleegkundigen, een kunstenares, een arts en een clown die met dementerenden werken. Het resultaat is een fraai vormgegeven, zeer toegankelijk boekje vol met persoonlijke ervaringen, tips en informatie voor mantelzorgers van mensen met dementie.

Brief 2 was de inkooporder: maar liefst 62 bibliotheken (van de 154) hebben Mantelzorger der liefde besteld. Fantastisch toch dat mijn boek op zoveel plekken in het schap komt te staan, dat zoveel mensen het kunnen lenen en lezen!

16 oktober 2018

Fotoshoot voor Project (R)ED in Deventer

“Neem iets mee dat belangrijk voor je is.” zei fotograaf Ed Klappe toen we afspraken voor de fotoshoot voor zijn Project (R)ED, roodharigen geboren in Deventer. De keus was niet moeilijk!

10 oktober 2018

Lezing in Alzheimer Café Doetinchem

Verhalen delen en lotgenoten spreken is altijd een goed idee!

21 september 2018

Actie op social media ‘omarm alzheimer’

In het kader van Wereld-Alzheimer-Dag (21 september) vroeg ik mensen om de kreet onder mijn logo ‘omarm alzheimer’ letterlijk uit te voeren door een foto te maken waarop zij hun dierbare met alzheimer omarmen. Mijn doel hiermee is een gezicht te geven aan deze ziekte en het zo persoonlijker en gemakkelijker bespreekbaar te maken. Winnaar van deze actie werd Fatos Ipek-Demir met haar vader Mehmet. Zij kreeg het boek ‘Mantelzorger der liefde’ toegestuurd.

14 september 2018

Te gast bij Ignar Rip

Ignar Rip van Alzheimermuziekgeluk.nl¬†volgde ik al een tijd via social media, vandaag was ik bij hem te gast op zijn zonnige balkon! Hij is spreker en geeft trainingen over zijn methodiek om iemands persoonlijke favoriete muziek te vervlechten in de dagelijkse zorg van mensen met alzheimer. Hij was ge√Įnteresseerd in Mantelzorger der liefde vanwege de positieve en praktische insteek.

We praatten over de kracht van geliefde bekende muziek en hoe dit de verzorging van mensen met alzheimer zo veel gemakkelijker en leuker kan maken. Hij reikt hele praktische stappenplannen aan om te ontdekken hoe je geschikte play-lists kunt samenstellen voor jouw dierbare. Heel mooi om te zien hoe gedreven hij hiermee bezig is! Voor meer informatie kijk je op www.alzheimermuziekgeluk.nl

1 september 2018

In gesprek met professor Erik Scherder

In het Openluchttheater in Eibergen legde Erik Scherder helder uit hoe de ziekte van Alzheimer het brein aantast, hoe de hersenen dan letterlijk krimpen. Maar ook dat het hersendeel waar muziek en tastzin zetelt onaangetast blijft! Dus blijf je dierbare aanraken & knuffelen en speel geliefde, oude muziekjes voor hem/haar. Dat komt nog aan!

13 juni 2018

Lezing Odensehuis Zutphen

Een openhartige avond gister in het Odensehuis Zutphen. Niet zo veel mensen, maar wel veel aandacht voor elkaars verhalen in een goede sfeer! Ook de Muis Jantjes vonden gretig aftrek.

5 juni 2018

Artikel in de Stedendriehoek

Op woensdagavond 13 juni te gast bij het Odensehuis in Zutphen om daar een lezing te geven.

13 april 2018

Presentatie bij Stichting Vrijwillige Hulpdienst Diepenheim

De Stichting Vrijwillige Hulpdienst Diepenheim bestond 40 jaar: félicitations! Tijdens hun feestje hield ik op verzoek van Janny Aaftink een praatje over mijn boek. Er was echt aandacht voor: er zit natuurlijk ook veel overlap in vrijwilligerswerk en mantelzorg! Het bestuur kreeg naast mijn felicitaties ook mijn boek aangeboden. 

4 maart 2018

Mooi artikel op platform Mantelzorgelijk!

Voor de rubriek¬†Mantelzorger in Beeld¬†werd Ingrid ge√Įnterviewd¬†door Marjolijn Bruurs¬†(winnares Mantelzorg¬†Award 2017). Claudia¬†Otten maakte er¬†prachtige foto‚Äôs bij! Klik hier en lees het hele artikel.

10 februari 2018

Boekenstandje bij de¬†theatervoorstelling¬†‚ÄėMet de mantel der¬†liefde‚Äô van Kurt¬†Defranq

Op verzoek van Herberg De Pol in Diepenheim stond Mantelzorger der liefde met een standje met boeken. Na de intieme theatermonoloog kwamen er veel verhalen los.

27 januari 2018

Recensie in Vrouw & Visie

Trots op de recensie van Petra van der Velde die zelf in de geriatrische zorg werkt en zegt dat ze nieuwe inzichten en tips in het boek las!

#daardoenwehetvoor

19 januari 2018

Boekverkoop in de foyer van¬†de Reggehof in Goor, bij de¬†voorstelling ‚ÄėMa‚Äô door Eric¬†Corton

Veel belangstelling en¬†uitwisseling van ervaringen in¬†de pauze en na de¬†indrukwekkende voorstelling¬†over alzheimer, naar het boek¬†‚ÄėMa‚Äô geschreven door Hugo¬†Borst.

10 november 2017

Mantelzorgerslunch bij Mezzo, ter ere van de Dag van de Mantelzorg

De onthulling van het Moza√Įek van mooie Mantelzorgmomenten, 100 mantelzorgers die gezellig met elkaar praatten, interviews door Antje Monteiro en een lachworkshop als toetje!

6 november 2017

Zorgcentrum De Posten in Enschede

Bij De Posten ging de Week van de Mantelzorg goed van start met een workshop met de mantelzorgers! #openheid #alzheimer #dementie #mantelzorg

25 oktober 2017

 

Ingrid Keestra was zaterdagmorgen te gast bij Radio Hengelo TV in het programma Goedemorgen Hengelo bij Jos Klaczynski. Ze is auteur van het boek Mantelzorger der Liefde. Ingrid is mantelzorger van een moeder met Alzheimer. In het boek staan tips hoe je een ziekte als alzheimer positiever kunt benaderen. Ze deelt haar eigen ervaringen en geeft tips van onder meer een dementiecoach, een praktijkverpleegkundige, een dementieclown en een zangeres.

Geplaatst door Radio Hengelo TV op zaterdag 23 september 2017

15 september 2017

Het actieve platform voor mantelzorgers Mantelzorgerlijk heeft ‘Mantelzorger der liefde’ tot leestip uitgeroepen!

9 september 2017

Vanmiddag live ge√Įnterviewd op Hofstreek FM,¬†door Robert van der Reest en Vera Arentsen¬†in het¬†programma HVT Politiek en Nieuws.

13 november 2018

In de rubriek ‘Dit ben ik’ in de Margriet

Over ontreddering en acceptatie: telefonisch ge√Įnterviewd over mantelzorgen en dementie door Margriet voor de rubriek ‘Dit ben ik’. Het uitgebreide gesprek wordt dan minimaal weergegeven in een klein stukje tekst, maar dat is niet erg. Wel jammer dat mijn wijziging in de kop van ‘een moeder’ naar ‘haar moeder’ niet doorgevoerd is, want het mijn moeder is natuurlijk niet zomaar ‘een’ moeder!

 

23 oktober 2018

Op uitnodiging van Alzheimer Nederland in een onderzoekspanel van mantelzorgers

In  het Coda Museum in Apeldoorn bespraken we 3 onderzoeken, allemaal over het implementeren van muziektherapie bij mensen met dementie, met als doel het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Het project dat als beste wordt beoordeeld op behoefte, haalbaarheid en werking in de praktijk krijgt een subsidie van Euro 50.000,-.

Onder leiding van Renate Buitenhuis werd er druk en genuanceerd gediscussieerd en werd er uiteindelijk 1 winnend project door de mantelzorgers uitgekozen. Een wetenschapspanel en een implementatiepanel gaan er zich nu ook nog over buigen en dan komt uiteindelijk de winnaar uit de bus. Dank ook aan Robyn Koster en Mirjam Adams voor de organisatie en de bloemen!

20 september 2018

‘Mantelzorger der liefde’ aangeboden aan Hugo Borst

In een uitverkochte zaal in de Bibliotheek Hengelo las Hugo Borst vanavond met respect en humor voor uit zijn columns van de laatste maanden van het leven van zijn moeder Joke, die de ziekte van Alzheimer had. Hij liet er geen twijfel over bestaan hoe genadeloos en ontluisterend de ziekte voor zijn moeder en het gezin was en sprak open over het feit dat hij opgelucht was toen ze gestorven was.
Na de pauze beantwoordde hij vragen uit het publiek, o.a. over euthanasie, medicatie en de toekomst van de verpleegzorg. Als dank voor zijn inzet t.b.v. de dementiezorg gaf ik hem mijn boek Mantelzorger der liefde. Hij gaat het lezen! 

22 juni 2018

Artikel in de Libelle

‘Wat betekent aandacht voor u?’ vroeg de Libelle mij in verband met de mantelzorg voor mijn moeder die de ziekte van Alzheimer heeft.

19 april 2018

Het bericht in de Tubantia over de wijnproeverij voor mantelzorgers

Deze mooie avond was georganiseerd door Mantelzorger der liefde en Ilse Visscher van Twentewijn, als resultaat van een match van de Beursvloer van de Hof van Twentse Uitdaging.

11 april 2018

Artikel in het Hofweekblad

De aankondiging van de thema-avond ‘Mantelzorger der liefde en wijn!’ voor mantelzorgers. Deze gratis wijnproeverij voor mantelzorgers wordt georganiseerd door Ingrid Keestra samen met Ilse Visscher van de wijngaard Twentewijn.nl in Bentelo.

5 februari 2018

5 Sterren! Recensie door Veronique Jansen

Volgens recensente Veronique Jansen is Mantelzorger der liefde een gevarieerd boek met interviews, tips en persoonlijke momenten. Klik hier en lees haar persoonlijke recensie.

21 januari 2018

Plus Magazine

Er stonden een paar regels van Ingrid in Plus Magazine #kernachtig #ultrakort

12 december 2017

Lezing bij verpleeghuis Groote & Voorster in Deventer

Op uitnodiging van Ineke Koers (contactpersoon Groote & Voorster) hield Ingrid een korte lezing tijdens het jaarlijkse Stampottenbuffet voor de mantelzorgers van de bewoners van het huis waar ook haar moeder woont.

10 november 2017

Gesprek op Radio Oost met Bert Eeftink, n.a.v. de Dag van de Mantelzorg. Klik op deze regel om het te beluisteren.

8 november 2017

Bij toneelvoorstelling ‘Met de mantel der liefde’ van Kurt Defrancq in het Wilminktheater in Enschede

Vanavond kwamen de winnaars van onze Facebookactie naar Enschede voor de voorstelling ‘Met de mantel der liefde’ van Kurt Defrancq. Het was een heel intiem verhaal over de liefde van een zoon die voor zijn zieke vader zorgt, begeleid door cellomuziek en met veel impact op de toeschouwers!

3 november 2017

Huis-aan-Huis Enschede


Heel Enschede heeft het huis-aan-huis kunnen lezen 
Ingrid Keestra als gastspreker bij de start van de Week van de Mantelzorg bij Zorgce
ntrum De Posten in Enschede!

21 september 2017

Trots dat mijn boek in deze lijst van Alzheimer Nederland staat!

Boekentips: nieuwe boeken over dementie rondom WAD

19 september 2017

Op Goorsnieuws.nl

13 september 2017

In het Hofweekblad

6 september 2017

Op Goorsnieuws.nl

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.